LoRaWAN –soluție optimă pentru automatizarea evidenței

TEHNILOGIE
NOUĂ

Acest standard IoT nu este conceput pentru streaming video. Lățimea canalului este de 125 kHz, viteza maximă este de puțin peste
5 kilobiți /s. Da, Este 5 și este kilobiți /s.

Sarcina este de a transmite un mesaj mic de la senzor la stația de bază cât mai rapid și garantat. Setul optim de parametri de comunicație este selectat în funcție de condițiile radio. (1 pachet sau citeva)
LoRa este un standard deschis. Cipurile pentru dispozitivele finale sunt disponibile , există toată documentația și este deschisă oricui. Senzorii și modulele radio pentru acest standard sunt fabricate de mai multe companii. Chiar dacă unul dintre producători dispare, alții vor rămâne.
LoRa folosește intervalul de frecvență permis liber pentru utilizare în RM. Există sisteme LoRa pentru gama de 433 MHz, dar în țara noastră, frecvențele din gama 868 MHz sunt mai optime.
Contorul nu trebuie să aibă un modul radio încorporat. Este suficientă o ieșire de impuls, RS-232 sau RS-485. În acest caz, lângă acesta este instalat un modul radio extern cu interfața necesară, care colectează și transmite datele.

În mesajul său, modulul radio(contorul) transmite o sumedenie date, in dependenta de ce contorizează : datele contorului, data/ora, temperatura, nivelul bateriei, și numărul pachetului, m3, Gcal, V, KW, A, KWh etc.
LoRaWAN – CE PREZINTA?
Datorită sensibilității ridicate a receptorului și a utilizării soluțiilor speciale, comunicarea stabilă este asigurată la o distanță de până la 3 km în condiții urbane cu clădiri dense și până la 15 km în zonele rurale

Suportă peste 1.000.000 de dispozitive într-o singură rețea, un gateway poate deservi până la 10.000 de noduri finale pe km2 Star topologie fără repetatoare permite extinderea ușoară a rețelei.
Echipamentele LoRa asigură o tranziție ultrarapidă de la regimul de "somn" și invers.
Consum în modul de recepție a datelor de la 9,7 mA, în modul de transmisie de la 40 mA și în modul de repaus doar 200 nA.

Banda deschisă 868MHz. Software open source, deschidere a protocolului LoRaWAN, interval de frecvență deschis, fără licențe
Securitate:
Canal de comunicare criptat bidirecțional. Chei de criptare

Cost scăzut
al soluției

LoRaWAN – CUM FUNCȚIONEAZĂ?
EX. WATER
METERS

EX. WATER
METERS

EX. ELECTRICAL METERS
EX. ELECTRICAL METERS
EX. GAS
METERS

LoRaWAN – Zona de acoperire RM
Acoperirea
la data de : 31/XII/2020


1.Ca "Operator de retea" garantam transmiterea datelor. Deservirea.

2.Datele sunt transmise din Memoria Contorului.

3.Datele din contorul electric, pot fi transmise, cu interval de 1 min. Indiferent de calitatea semnalului, vor aunge in IoT la ora care au fost fixate din contor. De ex.: datele de la ora 12:00 vor fi celea din acest moment, chiar daca vor ajunge in IoT la 12:05.

4.Module Optical head, modul conectare directa prin RS 485, modul incorporate un contor(prefabricat)

5. Format fisier cu date.

6.Prestarea serviciilor de montare a modulelor pe contor.

INOVAȚIILE SUNT DISPONIBILE!

Technical Ingineer. 0786/ 08080
support@lorawan.md
www.lorawan.md

Made on
Tilda